Bosna i Hercegovina     | 22.01.2020. 12:44 |

Jubilarni bečki 'Ledeni san' u znaku je zaštite okoliša bit će otvoren večeras

FENA Saopćenje

BEČ/SARAJEVO, 22. januara (FENA) – "Ledeni san" ili "Wiener Eistraum" je tradicionalna zimska atrakcija na trgu ispred gradske vijećnice u Beču. Događaj koji već 25 godina privlači oko 700.000 posjetilaca je 2020. godine dobio certifikat "ÖkoEvent".

Jubilarno klizanje u prvi plan stavlja ekološki koncept, tako da se na mnogobrojnim štandovima za posluživanje hrane i pića koristi pribor za jelo za višestruku upotrebu, hrana je organskog porijekla, iz lokalne proizvodnje, a na terenu je prisutno odgovorno odlaganje otpada.

Događaj koji je 1996. počeo na svega 1.800 kvadratnih metara pretvorio se u "mega event" sa klizalištem od 9.000 kvadratnih metara na dvije etaže, sa DJ-evima, impresivnim svjetlosnim efektima i mnogobrojnim pratećim sadržajima. Grad Beč na ovaj način pokazuje da je i velike događaje moguće režirati na ekološki prihvatljiv način.

Bečki „Eistraum“ otvara se večeras besplatnim klizanjem sa zalihom od 2.000 pari svježe brušenih i uglancanih klizaljki, a sve do zatvaranja 1. marta ove godine za djecu je omogućeno besplatno klizanje svakim radnim danom od 10 do 16 sati, prenosi Eurocomm PR Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Beču izgradnja najvećeg austrijskog obrazovnog kampusa

Beč uvodi pametne trafostanice za energetsku efikasnost

Beč - Virtualni asistent za lakšu integraciju migranata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo