Bosna i Hercegovina     | 27.01.2020. 11:16 |

Zimska rehabilitacija za djecu i mlade izliječene od raka sa područja TK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti "Pipol" u sklopu projekta "Pobijedimo zauvijek mRAK", čiji su generalni pokrovitelji Vlada FBiH i Federalno ministarstvo zdravstva, održalo je od 24. do 26. januara u sportsko-rekreativnom centru S.R.C.A. u Tuzli 5. zimsku rehabilitaciju za djecu i mlade izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona.

U projektu zimske rehabilitacije uzelo je učešće oko osamdeset korisnika.

Drugi dan zimskog rehabilitacionog kampa mališane je posjetio i premijer FBiH Fadil Novalić, koji je iskazao snažnu podršku tom projektu, radu Udruženja ali i svim drugim projektima koji imaju za cilj unapređenje cjelokupnog društenog položaja djece oboljele od raka, saopćeno je iz Udruženja "Pipol".

Trodnevni boravak na svježem planinskom zraku doprinio je zaštiti i očuvanju općeg zdravstvenog stanja korisnika projekta. Mališani i mladi izliječeni od raka, u pratnji članova porodice, uživali su u zimskim radostima, skijanju i sankanju, rekreativnim šetnjama, obilasku ZOO vrta, kao i brojnim organizovanim edukativnim, zabavnim i rekreativnim sadržajima.

- Rak nije samo bolest pojedinca, rak je istovremeno i bolest porodice, a borba za potpuno ozdravljenje dugogodišnji je proces. Zimskom rehabilitacijom, kao i svim drugim aktivnostima koje su realizovane u sklopu projekta 'Pobijedimo zauvijek mRAK' željeli smo doprijeti do onih skrivenih i okom nevidljivih mjesta u dječijem tijelu koje lijekovi ne liječe, a to su dječija duša i dječiji duh - izjavila je predsjednica Udruženja "Pipol" Amra Saračević, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Uposlenici Centra za kulturu Tuzla donirali sredstva za aktivnosti djece oboljele od raka

Rahimić uručio donaciju za podršku djece oboljele od leukemije u Tuzlanskom kantonu

Udruženje Pipol organiziralo deseti ljetni rehabilitacioni kamp za djecu i mlade izliječene od raka

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom