Bosna i Hercegovina     | 27.01.2020. 14:51 |

ZDK - Za završne razrede srednjih škola historijski čas o genocidu u Srebrenici

FENA Saopćenje

ZENICA, 27. januara (FENA) - U srednjim školama u Zeničko-dobojskom kantonu od ove godine bit će održavani historijski časovi o temi počinjenog genocida u zaštićenoj UN zoni Srebrenica.

Predviđeno je to sporazumom koji su potpisali ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić i predsjednik UO Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine Šefket Hafizović.

Ministar Kozlić kaže da će historijski čas biti organiziran u završnim razredima srednjih škola Zeničko-dobojskog kantona, u okviru programa obilježavanja počinjenog genocida u zaštićenoj zoni UN-a u Srebrenici 1995. godine.

- Čas će se održavati u prisustvu profesora historije, profesora škola i predavača koji je preživjela žrtva genocida ili drugih referentnih predavača o temi genocida u Srebrenici. Časovi će biti održavani na volonterskoj osnovi - kaže ministar Kozlić.

Press služba ZDK u saopćenju za javnost navodi da tim sporazumom institucije Zeničko-dobojskog kantona potvrđuju opredjeljenje da doprinesu kulturi pamćenja.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'