Sport     | 27.01.2020. 14:49 |

Davor Landeka i Ivana Galić najbolji sportaši u Posušju u 2019. godini

FENA Saopćenje

POSUŠJE, 27. siječnja (FENA) - Najbolji posuški sportaši, sportski kolektivi i zaslužni sportski djelatnici u 2019. godini dobili su svoja priznanja na svečanosti održanoj u ponedjeljak u općinskoj vijećnici u Posušju.

Priznanje za najboljeg seniora osvojio je Davor Landeka iz HŠK Posušje, dok je u ženskoj kategoriji ta nagrada pripala Ivani Galić iz Karate kluba Posušje.

Matej Lebo iz HŠK Posušje proglašen je najboljim juniorom, a Sara Grubišić iz Taekwondo kluba Poskok najboljom juniorkom, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Općine Posušje.

Najbolji kadet u 2019. godini u općini Posušje bio je Nikola Lebo iz KK Posušje, najboljom kadetkinjom proglašena je Lucija Miličević iz Taekwondo kluba Poskok, dok je najbolja momčad u prethodnoj godini HŠK Posušje.

Načelnik Posušja Branko Bago tom je prigodom kazao kako je Općina uvijek bila na raspolaganju svojim sportašima te da će tako biti i u budućnosti.

"Što se tiče sporta u općini Posušje, kao što imamo za primjer koliko za naciju znači kad se ostvari bilo koji sportski uspjeh, koliko nam pruži ponosa i energije, tako i u Posušju svaki vaš uspjeh na lokalnoj razini i šire nama puno znači. Općina čini onoliko koliko može da vam pruži potporu, bilo to organizaciji ili financijski. Ove godine smo podigli općinski proračun za gotovo 100 posto za same sportove pa ta stavka sada iznosi 210.000 maraka, a sredstva se dodjeljuju transparentno, upravo kroz Sportski savez Općine Posušje", kazao je načelnik Bago.

Načelnik je posebno pohvalio predsjednika Sportskog saveza Zvonimira Širića za trud koji ulaže kako bi ova organizacija uspješno funkcionirala, navodi se u priopćenju.

Širić je kazao kako svi sportaši i sportsko osoblje naporima koje ulažu ostvaruju dobre sportske rezultate na terenima, te na taj način promiču Posušje.

"Ništa ne može napraviti promociju općine kako to možete vi i nadam se da ćete još više raditi i doprinositi svojim klubovima i promicati posušku općinu. Sportski savez Općine Posušje uvijek pomaže svojim klubovima sukladno svojim mogućnostima. Danas s ponosom možemo reći da imamo 13 klubova od kojih mnogi broje preko stotinu članova, a nadam se kako će taj broj u budućnosti rasti", kazao je Širić.

Posebno priznanje "Zaslužni sportski djelatnik" dodijeljeno je dugogodišnjem treneru Kickboxing kluba "Vitez Mile Bošnjak" Posušje Miljenku Kutleši, a manifestaciju je i ove godine organizirao Sportski savez uz potporu Općine Posušje, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Posušju otkriven kućni laboratorij za uzgoj marihuane

Završeno dvodnevno gostovanje AJB DOC Film Festivala u Posušju

Premijerka Buhač na dodjeli priznanja najznačajnijim stranim ulagačima u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo