FENA biznis     | 28.01.2020. 14:14 |

Serija "Besa" dobija međunarodni rimejk

FENA Saopćenje

Adaptacija za inostrano tržište snimana u Libanu, Grčkoj i na Kipru

 

Ove godine u programu MBC studija iz Dubaija i Eagle Filma iz Libana

 

Popularna serija “Besa“, realizovana kao regionalni projekat u koprodukciji Adrenalina i Red Planet Picturesa, prva je domaća serija prema čijoj priči se snima adaptacija za inostrano tržište. “Besa“ se tako pridružila krugu popularnih svjetskih serija koje su svojim kvalitetom prevazišle lokalne granice u kojima su nastale.

U tekstovima objavljenim u Variety, C21 media i drugim renomiranim svjetskim medijima iz oblasti sedme umjetnosti, navodi se da će MBC Studios, produkcijska kuća iz Dubaija, i Eagle Films iz Libana emitovati ovu triler kriminalističku seriju pod novim imenom “Krvna zakletva“ (Blood Oath), tokom prvog kvartala 2020. godine. Adaptacija serije biće dostupna arapskom govornom području koje broji više od 400 miliona ljudi.

„Nakon velikog uspjeha na domaćem tržištu, “Besa“ je prva regionalna serija koja je prodata i realizovana kao format i u inostranstvu. Adrenalin trenutno priprema drugu sezonu, za koju vjerujemo da će biti još uspješnija“, izjavila je Tea Korolija, direktorica Adrenalina, producentske kuće koja je vlasnik originalnog formata serije Besa.

Prva međunarodna verzija serije “Besa“ snimana je u Libanu, Grčkoj i na Kipru.

„Radnja “Krvne zakletve“prilagođena je lokalnoj publici, ali je atraktivna i za druga međunarodna tržišta. Mi u MBC-u nastavljamo da stvaramo upečatljiv, kvalitetan sadržaj koji privlači gledaoce širom svijeta”, rekla je Safa Aburizik, direktorica programa u studiju MBC.

Serija “Besa”, koju je Adrenalin producirao u Srbiji 2018. godine prema originalnoj ideji Srđana Šapera, je popularan triler koji je kreirao poznati britanski scenarista Toni Džordan u saradnji sa timom domaćih pisaca. “Besa“ je osvojila publiku i kritiku u regionu.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

dm Bosne i Hercegovine završio još jednu uspješnu poslovnu godinu

Serija BESA oduševila publiku Sarajevo Film Festivala

Besplatni dermatološki pregledi u Sarajevu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'