Ekonomija     | 28.01.2020. 16:58 |

Mitrović i Nedera razgovarali o provođenju Ciljeva održivog razvoja UN-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. januara (FENA) - Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović razgovarao je danas u Sarajevu s rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Stelianom Nedera o nastavku saradnje na provođenju Ciljeva održivog razvoja UN-a.

Tokom razgovora, u kojem je učestvovao i viši programski koordinator i rukovodilac Sektora za pravdu i sigurnost UNDP-a u BiH Slobodan Tadić, bilo je riječi i o nastavku provođenja Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva komunikacija i transporta BiH i UNDP-a, koji podrazumijeva saradnju na izradi planova i strategija u skladu s Ciljevima održivog razvoja UN-a.

Predstavnici UNDP-a čestitali su Mitroviću izbor na ministarsku poziciju, te naglasili da su u proteklih godinu dana, koliko traje saradnja s Ministarstvom, bili pouzdani partneri u projektima sigurnosti životne sredine i ruralnog razvoja.

Mitrović je podvukao značaj potpisanog Memoranduma o razumijevanju, te izrazio očekivanje da će dobra saradnja s UNDP-om biti nastavljena.

S tim u vezi, na sastanku je razgovarano i o nastavku zajedničkih aktivnosti na pripremi radionice koju će početkom marta ove godine organizovati Ministarstvo komunikacija i transporta BiH, u saradnji sa UNDP-om i uz podršku Ekonomske komisije UN-a za Evropu (UNECE).

Radionica će, osim provođenju ciljeva održivog razvoja, biti posvećena i sigurnosti drumskog saobraćaja.

Sagovornici su se tokom sastanka osvrnuli i na proces digitalizacije u BiH. S tim u vezi, Mitrović je naglasio da je cilj Ministarstva da BiH, uz podršku UNDP-a, sustigne Evropu u oblasti digitalizacije, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Izvještaj UNDP-a o ljudskom razvoju - BiH u kategoriji zemalja sa visokim razvojem

U Varešu otvoren Kreativni centar za mlade i nevladine organizacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo