Regija     | 29.01.2020. 14:36 |

Uhićena 40-godišnja pomagačica u razbojstvu u Zračnoj luci Dubrovnik

FENA Agencije

 

 

DUBROVNIK, 29. siječnja (FENA) - Četrdesetogodišnja državljanka BiH koja se sumnjiči da je bila pomagač u razbojstvu krajem listopada prošle godine u Zračnoj luci Dubrovnik uhićena je u ponedjeljak te joj je određen jednomjesečni istražni zatvor, potvrdio je u srijedu načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. 

U istražnom se zatvoru još uvijek se nalaze ranije osumnjičeni otac i sin Antun (45) i Antonio (22) Katušić.

"Tijekom posljednjih dana smo došli do predmeta koji potiču i služili su u počinjenju ovog kaznenog djela. Zbog istrage koja je još uvijek u tijeku ne mogu govoriti o kojim je predmetima riječ, ali su pronađeni na području Dubrovnika te Konavala“, istaknuo je Pavličević koji međutim nije pojasnio na koji  je način osumnjičena pomagala u razbojstvu.

Dva muškarca - sin i još uvijek nepoznata osoba su 21. listopada ujutro u Zračnoj luci Dubrovnik, uz prijetnju oružjem, opljačkala zaštitare s utrškom zračne luke od 692 tisuće kuna, koji je kombijem trebao biti prevezen u Dubrovnik. Ukradenim motociklom pobjegli su u nepoznatom smjeru.

Tri dana kasnije uhićeni su otac i sin Katušić, koje se dovodi u vezu s razbojstvom u Zračnoj luci , a iz policije su tada istaknuli kako se kriminalistička istraga nastavlja i provodi nad još nekoliko osoba, javlja Hina.

Dan kasnije ocu i sinu je određen jednomjesečni istražni zatvor nakon što su osumnjičenici ispitani pred županijskim državnim odvjetnikom, gdje su se branili šutnjom. 

Novac nije pronađen, a ni treća osoba

Istog dana ŽDO je donio rješenje o provođenju istrage.

Osnovano se sumnja da je 45-godišnji okrivljenik 15. listopada u Dubrovniku sa zasad nepoznatom osobom ispred jednog restorana uzeo motocikl kako bi ga upotrijebio za razbojništvo. Također se sumnja da su 21. listopada 22-godišnji sin i ta nepoznata osoba na motociklu slijedili dostavno vozilo zaštitarske službe i od zaštitara uz prijetnju oružjem uzeli torbu s novcem u kojoj je bilo oko 692.000 kuna utrška prodavaonica u zračnoj luci.

Istodobno je 45-godišnji otac stajao na parkingu ispred ulaza u upravnu zgradu zračne luke te bio spreman u slučaju potrebe pomaganja u bijegu 22-godišnjem sinu i zasad nepoznatoj osobi. Ukradeni motocikl u međuvremenu je pronađen, ali ne i ukradeni novac, a o trećoj osobi nema informacija.

Sudac istrage 21. studenog 2019. prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva te okrivljenim Katušićima produljio istražni zatvor za još dva mjeseca, po istim zakonskim osnovama kao i kod prvog određivanja istražnog zatvora.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'