Bosna i Hercegovina     | 30.01.2020. 17:18 |

Podžić - Rusten: Uspješna saradnja BiH i Norveške u oblasti odbrane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas ambasadoricu Kraljevine Norveške Guri Rusten, s kojom je razgovarao o nastavku uspješne saradnje u oblasti odbrane između dviju zemalja.

Podžić se zahvalio Rusten za sve što je Kraljevina Norveška do sada učinila za razvoj Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH. Upoznao je ambasadoricu s prioritetima rada i to na polju implementacije strateškog dokumenta“Pregled odbrane“, a samim tim i otpočinjanje procesa modernizacije OSBiH.

Podžić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim nivoom bilateralne saradnje u oblasti odbrane, koja traje od 2008. godine, posebno izdvojivši podršku u opremi za video nadzor skladišta, opremu za uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava, te sredstava za delaboraciju i uništavanje viškova municije, kao programu unapređenja mentalnog zdravlja unutar OSBiH.

Podžić se zahvalio i za podršku Kraljevine Norveške u provedbi Plana borbe protiv korupcije koji predviđa oko 182 aktivnosti  na kome će se nastaviti raditi.

Rusten se zahvalila na prijemu i čestitala Podžiću na imenovanju za ministra odbrane BiH, uz želju za nastavkom uspješne saradnje dviju zemalja u oblasti odbrane, saopćeno je iz MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Isak primio u posjetu prvog potpredsjednika Internacionalne romske unije

Ambasador Reilly posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu