Sport     | 31.01.2020. 07:52 |

Futsal: BiH nakon prva dva kola uvjerljivo prva u grupi A

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 31. januara (FENA) – Futsal selekcija Bosne i Hercegovine upisala je oba trijumfa u prve dvije utakmice na turniru u Zenici u okviru grupe A prvog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine pa će im sutra protiv Švicarske biti dovoljan i neriješen ishod za prvo mjesto u grupi te direktan plasman u glavnu rundu kvalifikacija. 

Selektor Ivo Krezo zadovoljan je na koji su način njegovi puleni odigrali dosadašnji dio turnira u Zenici, gdje su u prvom meču savladali Kipar s 8:4 te sinoć s još uvjerljivijih 9:2 selekciju Gibraltara pa, osim s maksimalnih šest bodova, imaju i najbolju gol-razliku.

-Utakmicu protiv Gibraltara odradili smo rutinski i pobijedili bez kartona i ozljeda, što je također vrlo važno, a rezultat 9:2 za nas bio je i pravi pokazatelj stanja na terenu. Slijedi nam još meč sa Švicarskom, koja nije pokazala ništa naročito u prva dva kola pa očekujem još jednu pobjedu za prvo mjesto u grupi- kazao je nakon sinoćnjeg meča selektor Krezo.

On je istakao kako mu je drago što su i novi igrači pokazali da se na njih može osloniti, jer ovo su im prve kvalifikacije, kroz koje i on i njegov stručni štab žele uigrati ekipu za naredni krug kvalifikacija.

Reprezentativac Josip Bošković, koji je sinoć protiv Gibraltara bio najefikasniji s dva gola, kazao je da su i očekivali ovako visoke pobjede.

-Daleko smo kvalitetniji od ostalih protivnika, a slična nas utakmica očekuje i u subotu protiv Švicarske. Turnir igramo jako kvalitetno i prvo mjesto u grupi neće doći u pitanje- uvjeren je Bošković.

Nakon današnjeg slobodnog dana na turniru u Zenici, sutra će Gibraltar i Kipar svoj međusobni duel igrati sat ranije, u 15.00 sati, dok će BiH I Švicarska igrati u standardnom terminu u 19.00 sati.

Tabela grupe A nakon odigranog 2. kola: BiH 6 (17:6), Kipar 3 (10:9), Švicarska 3 (4:7) i Gibraltar 0 bodova (3:12).

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Futsal selekcija BiH okupila se u Zenici, zbog povrede otpao Srđan Ivanković

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo