Bosna i Hercegovina     | 03.02.2020. 12:34 |

U Zenici pronađeno 27,5 kg marihuane

FENA Saopćenje

ZENICA, 3. februara (FENA) - Policijski službenici Policijske stanice Crkvice u nedjelju, 2. februara, u Zenici, u ulici Bilimišće, u pomoćnom objektu-šupi, pronašli su dvije platnene torbe u kojoj su se nalazili paketi oblijepljeni prozirnom folijom s sadržajem NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Na licu mjesta uviđaj su izvršili službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici, kojom prilikom je pronađena materija izuzeta a izvršenim vaganjem i preliminarnim vještačenjem utvrđeno je da se radi o marihuani, ukupne težine 27,5 kg.

U vezi s tim, poduzete su sve neophodne operativno-taktičke mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i pronalaska počinioca navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK)  otkrili su drogu nakon konkretnih operativnih saznanja da se na području Zenice, naselje Bilimišće, nalazi veća količina narkotičkih sredstava.

- Navedene aktivnosti su rezultat stalne saradnje policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona s građanima, institucijama i drugim subjektima zajednice. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo građanima na saradnji u svakom pogledu koja rezultira otkrivanjem počinilaca inkriminisanih radnji - navodi se u saopćenju iz MUPZDK-a. 

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Uprava policije MUP-a TK oduzela 70 kilograma droge

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

MUPZDK poduzima planske aktivnosti na obezbjeđenju utakmice BiH - Ukrajina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo