Bosna i Hercegovina     | 03.02.2020. 15:25 |

KS: Formirano Koordinaciono tijelo za praćenje situacije s coronavirusom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo oformilo je Koordinaciono tijelo za praćenje i anlizu situacije od coronavirusa (2019-nCoV) sa zadatkom praćenja situacije i poduzimanja mjera, a u cilju sprečavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane novim coronavirusom u Kantonu Sarajevo

Slijedom preporuka Federalnog ministarstva zdravstva, na kojem je dogovoreno formiranje tijela, danas je Ministarstvo zdravstva KS održalo sastanak s predstavnicima javnih zdravstvenih ustanova KS.

Koordinaciono tijelo sačinjavaju predstavnici: Ministarstva zdravstva KS, Zavoda za javno zdravstvo KS, Kliničkog Centra Univerziteta Sarajevo, JU Opća bolnica „Prim.dr Abdulah Nakaš“, JU Dom zdravlja KS, JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS, Sanitarni inspektorat Kantonalne Uprave za inspekcijske poslove i Civilne zaštite KS. 

Ministarstvo zdravstva KS ističe da je Svjetska zdravstvena organizacija 30. januara ove godine proglasila globalnu zdravstvenu prijetnju od Corona virusa (2019-nCoV), te informiše da su preporuke za putnike i generalne preporuke za stanovništvo dostupne na web stranici Ministarstva zdravstva KS, saopćeno je iz Press službe KS. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'