Kultura     | 04.02.2020. 15:51 |

Publika TIFBU festivala najboljom ocjenom nagradila glumce iz Zagreba

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 4. februara (FENA) - Predstavom "Toksini" Kulturne scene "Male stvari" iz Trebinja, u kojoj su uloge ostvarili glumac tog pozorišta Željko Milošević i Bugojanac Senad Milanović, u Bugojnu je završen TIFBU festival, koji je i ove zime ponudio veoma kvalitetne predstave.

Slogan Festivala bio je "Budi TIFBUtastičan, samo budi...", a u protekla tri mjeseca publici s područja gornjovrbaske regije predstavili su se glumci iz Banja Luke, Sarajeva, Mostara, Bugojna, Prnjavora, Zagreba, Jastrebarskog i Trebinja.

Nakon šesnaest odigranih predstava, najbolju prosječnu ocjenu posjetilaca dobila je predstava Kazališta "GRUPA" iz Zagreba „Mistero Buffo“, u režiji Lee Delong i izvedbi Dražena Šivaka.

Po već ustaljenim pravilima, publika će na startu novog festivala u novembru 2020. imati priliku ponovo pogledati ovu predstavu, kojoj će tada biti dodijeljena jedina festivalska nagrada „TIFBU reflektor“.

Organizator TIFBU festivala je Teatar „Fedra“ iz Bugojna, u partnerstvu s Kulturno-sportskim centrom, dok su finansijski pokrovitelji bili građani i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Festival 'Dani Jurislava Korenića' otvara predstava 'Bilo jednom na brijunima' Kokana Mladenovića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo