Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 05.02.2020. 21:13 |

ABA 2 liga – Važna pobjeda OKK Slobode u Novom Pazaru

FENA

NOVI PAZAR, 5. februara (FENA) – U susretu 19. kola ABA 2 lige, večeras je u Novom Pazaru ekipa OKK Slobode iz Tuzle pobijedila istoimeni domaći tim rezultatom 78:74  (17:16, 26:26, 15:18, 20:14).

Skoro cijeli susret vodila se velika i izjednačena borba. Rezultat se često mijenjao u korist jedne ili druge ekipe.

Domaći su najveću prednost imali na početku susreta (12:18), a Tuzlaci su ipak prvo poluvrijeme riješili u svoju korist  s 43:42, zahvaljujući vrlo dobroj igri McKnighta koji je u ovom dijelu utakmice postigao 16 poena uz pet skokova. Na drugoj strani odlično je igrao Todorović koji je postigao 17 poena.

Gosti su u 25. minuti poveli s pet poena razlike (48:53), no minutu i po prije kraja treće četvrtine Brunčević je preokrenuo rezultat u korist domaće ekipe (57:55) i tada je uslijedio višeminutni prekid zbog problema s osvjetljenjem u dvorani.

Pretkraj treće dionice Novi Pazar je poveo 60:55, nakon čega je uslijedila serija tuzlanskih košarkaša (0:12), i poslije velike borbe uspjeli su sačuvati prednost i doći do zlata vrijedne pobjede, iako su domaćini u posljednjoj minuti došli na svega 74:75, ali ne i do potpunog preokreta, zahvaljujući pogocima McNighta i Čampare.

OKK Sloboda sada ima 26 bodova (skor 7-12) kao i Novi Pazar (bolji međusobni skor Tuzlaka) i beogradski Dynamic, te s velikim izgledima za ostanak u ABA 2 ligi ulaze u posljednja tri kola.

U ekipi Novog Pazara najefikasniji su bili Todorović sa 20 i Brunčević sa 17 poena.

Za OKK Slobodu McNight je postigao 27, a Tomašević i Čampara po 11 poena.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Ismetu Sejfiću uručen trofej BHbasket

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana