Bosna i Hercegovina     | 06.02.2020. 11:27 |

Ambasador Kovačević uručio akreditivna pisma predsjedniku Republike Kipar

FENA Saopćenje

SARAJEVO/TEL AVIV, 6. februara (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Kipar sa sjedištem u Tel Avivu Duško Kovačević uručio je danas, 6. februara, akreditivna pisma predsjedniku Republike Kipar Nikosu Anastasiadesu, čime je stupio na dužnost nerezidentnog ambasadora Bosne i Hercegovine u toj zemlji.

Ambasador Kovačević je prenio pozdrave Predsjedništva Bosne i Hercegovine predsjedniku Kipra i zahvalio se na podršci koju Republika Kipar pruža evropskim integracijama Bosne i Hercegovine i aspiracijama za punopravno članstvo u Evropskoj uniji. U isto vrijeme ambasador Kovačević je istakao da su bilateralni odnosi između dvije države dobri te da će on tokom svog mandata učiniti sve što je u njegovoj moći da se oni ojačaju i prodube, pogotovu u sferi ekonomije, kulture ali i svih drugih vidova saradnje koji su od obostranog interesa za dvije države.

Predsjednik Anastasiades istakao je da će Kipar nastaviti da podržava evropski put Bosne i Hercegovine, kao i napore koji se čine ka integrisanju u evropske strukture. Predsjednik Kipra je izrazio nadu da će diplomatska misija ambasadora Kovačevića doprinijeti jačanju veoma dobrih odnosa koje baštine dvije zemlje uz punu podršku njega i njegovih saradnika.

Ceremoniji predaje akreditivnih pisama prisustvovao je i Zenonas Apostolou, počasni konzul Bosne i Hercegovine u Republici Kipar, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo