Kultura     | 06.02.2020. 13:22 |

Mostarski simfoničari sviraju za violončelistu Mihovila Karuza

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. veljače (FENA) – Mostarski simfoničari i njihovi prijatelji, a riječ je o 50-ak glazbenika, spremaju reprizu velikog pop spektakla "JesenjA Big Band baladA".

Simfonijski orkestar Mostar zajedno uz soliste, prateće vokale i rock band, provest će prisutne kroz uzbudljive melodije najvećih hitova Abbe pod dirigentskom palicom i aranžmanima Igora Tatarevića.

Koncert je humanitarnog karaktera, a posvećen je violončelistu Mihovilu Karuzi, koji već dulji period blisko surađuje sa Simfonijskim orkestrom Mostar, i kao solist i kao vođa dionice violončela.

Veliki umjetnik na violončelu obolio je od raka pluća, bolest progresivno napreduje, no njegovi simfoničari vjeruju da će usprkos teškoj situaciji ozdraviti, jer Mihovil Karuza je maestro vrhunskog muziciranja i dobrih vibracija kako na probama, tako i na svakom koncertu, poručili su iz Simfonijskog orkestra Mostar.

Koncert će biti održan u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače 14. veljače u 19.30 sati, a ulaznice se mogu nabaviti svakim radnim danom od 13 do 20 sati na porti u Kosači po cijeni od 15 maraka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ramazan u Mostaru: U Kulturnom centru Mostar-Sjever održan predramazanski koncert

Održan koncert kamerne muzike posvećen 150. obljetnici rođenja Schönberga i Hahna

Humanitarni koncert pod maskama u nedjelju u Kosači

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo