Bosna i Hercegovina     | 06.02.2020. 15:58 |

Općina Vogošća - Za finansiranje projekata boračkih udruženja 173.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - Predsjednici boračkih udruženja Općine Vogošća danas su potpisali ugovore o finansiranju/sufinansiranju projekata boračkih udruženja iz općinskog budžeta za 2020. godinu za šta je predviđeno 173.000 KM. 

U novembru prošle godine 11 boračkih udruženja aplicirala su za projekte koji će biti realizovani tokom ove godine. Većina projekata se odnosi na obilježavanje značajnih datuma i godišnjica, a odobrena sredstva će biti utrošena i za potrebe rada udruženja i druge aktivnosti.

- Kao i prethodnih, i ove godine imamo punu podršku Općine Vogošća i načelnika Edina Smajića za projekte i aktivnosti koje provodimo. Sredstva koja su nam dodijeljena zavdovoljavaju potrebe rada i funkcionisanja udruženja -  istakao je Omer Hasanović, predsjednik Koordinacije boračkih udruženja Općine Vogošća.

Sredstva u iznosu od 173.000 KM odobrena su Udruženju „RVI“ Vogošća, Organizaciji „Šehidskih porodica i porodica poginulih boraca“, Udruženju „JOB-Unija veterana“ općine Vogošća, Udruženje boraca „Bosnae - Zelene beretke“ Vogošća, Udruženje boraca „Patriotska liga“ Vogošća, Udruženje „Dobitnici najvećih ratnih priznanja“, Udruženje „Organizacija demobilisanih boraca 92-95“, Udruženje „Antifašista i boraca NOAR-a“ Vogošća, Udruženje „Porodice nestalih“ općine Vogošća, Udruženje „Logoraša“ općine Vogošća i Udruženje „Civilne žrtve rata“ općine Vogošća.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić je predsjednicima boračkih udruženja poželio uspješan rad u ovoj godini, te ih pozvao da jedni druge međusobno pomažu u redovnim aktivnostima.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Općina Vogošća - Potpisivanje ugovora u vezi s Društvenim centrom Blagovac u 13 sati

Kroz program Omladinske banke Goražde podržano 11 projekata i jedan mikrobiznis

Općina Vogošća podržala projekt "Stazom sjećanja"

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana