Bosna i Hercegovina     | 07.02.2020. 12:19 |

Potvrđena optužnica u predmetu Obrad Radovanović i drugi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio jeoptužnicu u predmetu Obrad Radovanović i drugi koja optužene Obrada Radovanovića, Zahida Delića, Virsana Zolotića i Matu Delića tereti da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi. 

U optužnici se navodi da je optuženi Obrad Radovanović ponudio informantu Državne agencije za istrage i zaštitu "Fanatikos" da teretnim motornim vozilom uveze robu iz Republike Hrvatske u BiH, na graničnom prijelazu Šamac, bez provođenja postupka carinskog nadzora nad robom i plaćanja bilo kakvih dadžbina na robu koja se uvozi, za šta je od "Fanatikosa" zatražio dar u vidu novca u iznosu od 150 eura.

Kako je saopćeno danas iz Suda BiH, 23. februara 2019. godine, znajući da je ranije optuženi Obrad Radovanović zatražio dar u vidu novca, optuženi Virsan Zolotić i Mato Delić su, u prisustvu optuženog Zahida Delića, prilikom dolaska prikrivenog istražitelja "Dušana" i informanta "Fanatikosa", koji su teretnim motornim vozilom ulazili na carinsko područje BiH, zatražili i primili dar u vidu novca u iznosu od 150 eura.

Nakon toga su, znajući da se u vozilu nalazi roba koja podliježe provođenju carinskog nadzora, propustili vozilo bez postupka provođenja carinskog nadzora nad robom koja se uvozi.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica u predmetu Mustafa Vrabac zbog krivotvorenja isprave i primanje dara

Ibrišimoviću ukinut pritvor i izrečene mjere zabrane

Radenko Sukara oslobođen optužbe da je počinio krivično djelo prevara

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu