FENA biznis     | 07.02.2020. 15:50 |

Pobjednica četvrte emisije druge sezone SBF Start-up Challenge otvara agenciju

FENA Saopćenje

Pobjednica četvrte emisije druge sezone SBF Start-up Challenge Elma Mahmutović otvara agenciju za edukativni turizam i event management

Pobjednica četvrte emisije druge sezone Sarajevo Business Forum Start-up Challenge i vrijednih nagrada BBI banke, Hayat televizije i partnera na projektu, je Elma Mahmutović, mlada profesorica engleskog jezika iz Sarajeva. Njena ideja -  osnivanje agencije za edukativni turizam i event management u Bosni i Hercegovini dobila je najviše ocjene stručnog žirija.

„Veoma sam sretna i zahvalna što je žiri, kroz transparentnu i pravednu proceduru prepoznao kvalitet mog poslovnog plana i poslovne ideje.U pitanju je prva specijalizirana agencja za tu granu turizma, sa fokusom na organizaciju tematskih / studijskih posjeta Bosni i Hercegovini, kao i edukativnih seminara i konferencija. Također, nudit će usluge posredovanja za strane studente i mlade profesionalce koji žele da obave kratkoročni volonterski angažman u BiH, jer je takvih dosta“, govori Elma, koja je nakon emisije pokrenula proceduru za osnivanje kompanije. U tome će joj pomoći i novčana sredstva i podrška koju je dobila na takmičenju SBF Start-up Challenge.

„Promocija je ključna za pokretanje i razvoj moje ideje, pogotovo kada govorimo o pronalasku poslovnih klijenata iz inostranstva. Također će mi omogućiti da pokrijem troškove registracije i opreme, što je vrlo važno“, pojašnjava Elma, dodajući kako ju je pobjeda u emisiji učvrstila u namjerama da ostane u BiH.

„Naravno da želim ostati u BiH, inače ne bih ulagala napor da pokrenem svoj biznis ovdje, jer svi znamo da klima za mlade poduzetnike nije baš povoljna i da je stopa nezaposlenosti u BiH jako velika. Istinski želim da svojim primjerom dorpinesem razvoju turizma, pogotovo edukativnog turizma u BiH“, govori Elma.

Projekat takmičenja mladih u poslovnim idejama nastavlja se i u narednom periodu, a svi zainteresovani prijave za petu emisiju mogu poslati do 15. februara 2020. godine.

Prijave je potrebno poslati na e-mail: SBFtakmicenje@sarajevobusinessforum.com,a poziv i obrasci dostupni su na web stranici https://bbi.ba.


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

BBI

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo