Sport     | 10.02.2020. 15:28 |

Marko Pervan pojačanje NK Široki Brijeg

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 10. veljače (FENA) - Marko Pervan (24) najnovije je pojačanje u momčadi Tonija Karačića. 

Ovaj Čitlučanin koji igra poziciju ofenzivnog veznjaka stigao je u ponedjeljak na Pecaru iz bugarskog prvoligaša Boteva te potpisao jednogodišnji ugovor s NK Široki Brijeg.

Za plovdivsku momčad je u ovoj sezoni nastupio 18 puta postigavši tri pogotka.

 - Rado sam prihvatio poziv iz Širokom Brijega. Ovo je moj povratak u Hercegovinu nakon gotovo punog desetljeća i prvi put ću zaigrati u Premijer ligi BiH. NK Široki Brijeg je klub koji ima tradiciju i koji je uvijek u vrhu bh. nogometa. Uzbuđen sam i počašćen što ću biti dio ove momčadi. Vjerujem kako možemo uzeti Kup BiH i na kraju se zajedno s navijačima radovati novom trofeju na Pecari, kazao je 24-godišnji Pervan.

Nastupao je u prvoj i drugoj HNL, a uz 18 utakmica u najelitinijem razredu bugarskog nogometa, odigrao je i njih 14 u albanskoj ligi. Prije Širokog je branio boje mnogih klubova poput Splita, Imotskog, Šibenika, Cibalije, Osijeka, Skenderbeua i spomenutog Boteva.

Botev drži sredinu "Parva lige" u Bugarskoj. Osmi su od ukupno 14 ekipa, a zanimljivo je da imaju podjednak broj poraza i pobjeda - njih osam, te četiri remija.

Također, Botev je zabio i primio jednak broj golova ove sezone - njih 23. Za prvoplasiranim Ludogoretsom koji ima 48 bodova zaostaju točno 20, a može se kazati da im je sredina ljestvice za sada sigurna s obzirom na to da su momčadi od pete do devete pozicije bodovno gotovo izjednačene, dok petoplasirana i desetoplasirana momčad odskače desetak bodova u plusu, odnosno, minusu.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Usvojen rebalans proračuna Grada Širokog Brijega

Povećana energetske učinkovitosti zgrade Područne škole Rasno

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo