Bosna i Hercegovina     | 10.02.2020. 18:46 |

Košarac organizira radni sastanak u vezi s 'pitanjem Trgovske gore'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. februara (FENA) - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac održat će u utorak, 11. februara radni sastanak u vezi s najavom Hrvatske da će graditi odlagalište za nuklearni i radioaktivni otpad na lokalitetu Trgovska gora.

Na sastanak, koji će biti održan u sjedištu Ministarstva u Sarajevu,  pozvani su predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, Ministarstva ekologije i turizma FBiH, parlamentarne grupe ''Zeleni klub'', Regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu bezbjednost BiH, te općina u slivu rijeke Une.

Pored ministra Staše Košarca, sastanku će prisustvovati - ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić, ministar ekologije i turizma FBiH Edita Đapo, poslanici parlamentarne grupe ''Zeleni klub'' Saša Magazinović i Jasmin Emrić, kao i zamjenici direktora Regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu  BiH Zoran Tešanović i Emir Dizdarević.

Kako je iz resornog ministarstva najavljeno, sastanku bi trebali prisustvovati i načelnici općina - Novi Grad Miroslav Drljača, Krupe na Uni Mladen Kljajić, Kostajnice Drago Bundalo i Bosanske Krupe Armin Halitović, te načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove općine Kozarska Dubica Darijan Babić.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Anušić: Hrvatski piloti dovest će u četvrtak prvih šest Rafala

Plenković: Mi ćemo formirati većinu u Hrvatskom saboru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta