Bosna i Hercegovina     | 11.02.2020. 10:58 |

U prevrtanju cisterne kod Banja Luke izlilo se 150 litara nafte, dio i u Vrbas

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 11.februara (FENA) - Brzom intervencijom banjalučke gradske inspekcije i „Vodovoda“, nakon jutrošnje saobraćajne nesreće u blizini mosta u Karanovcu, na magistralnom putu za Jajce, spriječeno je izlijevanje nafte u Vrbas, tvrde nadležni.

- Jutros oko 8.00 sati desila se saobraćajna nesreća u kojoj je iz oštećene cisterne izliveno oko 150 litara nafte, od čega je manji dio te nafte dospio u Vrbas kroz slivnik i kolektor na saobraćajnici. Brzom intervencijom i postavljanjem takozvanih upijača spriječeno je daljnje izlijevanje nafte u rijeku – ističe načelnik banjalučkog Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.

Iz banjalučkog gradskog „Vodovoda“ tvrde da je voda apsolutno ispravna i sigurna za upotrebu.

Iz tog preduzeća su istakli da se od jutros preduzimaju brojne, hitne mjere na preventivnoj zaštiti Vrbasa, s obzirom na to da je prilikom oštećenja auto cisterne došlo do izlijevanja manje količine naftnih derivata.

-Bez obzira na ovaj akcident, građani mogu nesmetano da koriste vodu iz gradskog vodovoda, jer je je voda apsolutno ispravna – rečeno je u „Vodovodu“.

U toku je sanacija ovog akcidenta, a na terenu su ekipe „Čistoće“ koje su na mjestima izlijevanja nafte na saobraćajnici posuli piljevinu kako bi „upila“ naftu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Više od 30 poginulih u udesu autobusa u Maliju

Troje mladih poginulo u saobraćajnoj nesreći na putu Bar-Ulcinj

U saobraćajnoj nesreći na putu Rajlovac-Vogošća poginula jedna osoba

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo