Bosna i Hercegovina     | 11.02.2020. 11:28 |

Delegacija Grada Sarajeva u sjedištu Ujedninjenih nacija u New Yorku

FENA Saopćenje

NEW YORK/SARAJEVO, 11. februara (FENA) - Delegacija Grada Sarajevo sastala se u New Yorku, u sjedištu Ujedinjenih nacija s visokim zvaničnicima ove organizacije, a sastank je upriličen i s Adamom Diengom, podsekretarom Ujedinjenih nacija i specijalnim savjetnikom generalnog sekretara UN-a.

Prijem za delegaciju koju su predvodili gradonačelnik Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić u društvu s Nenadom Vukovićem, organiziran je na godišnjicu otvorenja Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF) koji je održan 10. februara na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ u Sarajevu.

Dieng je zbog uspješne organizacije EYOF-a, ranije, uručio Skaki i Vukoviću posebna priznanja za doprinos saradnji, miru i dijalogu kroz uspješnu organizaciju Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF).

Tokom susreta u sjedištu UN-a bilo je govora o pozitivnim efektima tog sportskog događaja za Bosnu i Hercegovinu te o mogućnostima da naša država i grad budu domaćini još značajnijih sportskih smotri, saopćeno je iz Gradske uprave.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Delegacija Svekineskog narodnog kongresa u PSBiH - Jačati privredne i druge veze BiH i Kine

Gradski savjet traži reformu zakonskih nadležnosti i teritorijalne organizacije Grada Sarajeva

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom