Sport     | 12.02.2020. 14:03 |

Alihodžić: Idemo u Banja Luku po plasman u polufinale

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 12. februara (FENA) - Jedan od najzanimljivijih susreta četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Herceovine bit će odigran u Banjoj Luci gdje Borac dočekuje ekipu Željezničara.

Direktor omladinske škole FK Željezničar Haris Alihodžić ističe da je ekipa mogla dobiti lakšeg protivnika jer su se u žrijebu nalazile tri ekipe iz Prve lige FBiH, ali da će Željezničar svakako u Banja Luku otputovati po pobjedu i plasman u polufinale.

- Šta je tu je, idemo dalje, idemo u Banju Luku po plasman u polufinale i nastavak lova na trofej Kupa BiH - izjavio je Alihodžić nakon žrijeba.

Voljom žrijeba u ostalim parovima Široki Brijeg dočekuje sarajevski Olimpik, Zrinjski ekipu Tuzle City, dok se u Kaknju sastaju dva federalna prvoligaša Rudar i Gošk. 

Sportski direktor Širokog Brijega Dalibor Šilić zadovoljan je protivnikom u ovoj fazi takmičenja, ali upozorava da Širokobriježani nipošto ne smiju potcijeniti ekipu Olimpika. 

- Ostvarila nam se želja da meč igramo kući jer ćemo na taj način odraditi suspenziju sjeverne tribine prije utakmice sa Zrinjskim. Olimpik ne smijemo potcijeniti. Ambicije Širokog su uvijek visoke, pokušat ćemo osvojiti trofej ako dođemo do finala - rekao je Šilić.

Voditelj marketinga Zrinjskog iz Mostara Mario Pandža ističe da je čudno što Zrinjski dugi niz godina nije zabilježio uspjeh u Kupu BiH, iako je ekipa osvojila šest tilula prvaka. 

- Nismo bili uspješni u Kupu sve ove godine i to je čudno za ekipu sa šest titula. Vjerujem da ove godine možemo ići do kraja bez obzira na protivnika. Dobro je što protiv Tuzla Cityja igramo kod kuće, ali išli bismo na pobjedu i u gostima - rekao je Pandža.

Susreti četvrtinala Kupa BiH se igraju 4. marta u 15, odnosno 18 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo