Bosna i Hercegovina     | 12.02.2020. 14:33 |

Podžić na ministarskom sastanku Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a u Briselu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. februara (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić učestvovat će u radu ministarskog sastanka Sjevernoatlantskog vijeća (NAC-North Atlantic Council), koji će biti održan sutra u Glavnom štabu NATO-a u Briselu.

Sastanku će prisustvovati ministri odbrane zemalja učesnica NATO-vođene operacije „Odlučna podrška“ (Resolute support) u Afganistanu.

Pored Podžića, u sastavu delegacije MOBiH je i pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, kao i predstavnici Vojnog dijela Misije BiH pri NATO u Briselu koje predvodi šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO i vojni predstavnik BiH pri EU brigadir Jasmin Čajić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

Sjevernoatlantsko vijeće NATO-а (NAC) predstavlja najviše političko tijelo Alijanse, kojeg čine stalni predstavnici 29 zemalja članica NATO-a. Odluke koje donosi Sjevernoatlantsko vijeće NATO-a su izraz kolektivne volje svih država članica Saveza i donose se na osnovu jednoglasnosti i zajedničkog dogovora.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Dačić: Srbija je razočarana što je spriječeno da se čuje istina o NATO "agresiji"

New York: Sjednica Vijeća sigurnosti UN-a u povodu 25. obljetnice NATO-ovog bombardiranja

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo