Svijet     | 13.02.2020. 08:47 |

Kruzer kojem je odbijeno pristajanje u pet luka, stigao u Kambodžu

FENA Internet

PHNOM PENH, 13. februara (FENA) - Kruzer koji je krstario morem nakon što mu pet luka u Aziji nije dozvolilo da pristane zbog straha da će putnici donijeti koronavirus, konačno je pristao u Kambodži.

Na drugom kruzeru koji se nalazi u karanteni u Japanu, ima više od 200 zaraženih, ali brod kojem nije dopušteno pristajanje i na kojem je više od 2.000 putnika i članova posade nije prijavio slučajeve zaraze.

U utorak je, kruzer pokušao pristati u Bangkoku, ali mu to nije dozvoljeno. Brod tajlandske mornarice ispratio ga je iz Tajlandskog zaljeva, odakle je krenuo prema Kambodži.

Brod je u četvrtak ujutro napokon stigao u lučki grad Sihanoukville u Kambodži, javlja danas BBC.

- Samo to što smo ugledali kopno bio je trenutak za pamćenje - kazala je za Reuters putnica Angela Jones iz Sjedinjenih Američkih Država.

Kruzer Westerdam, kojim upravlja američka linija Holland America, krenuo je iz Hong Konga 1. februara i na njega se ukrcalo 1.555 putnika i 802 posade.

Krstarenje je trebalo trajati dvije sedmice, a slično kao i Tajland, brodu nije dozvoljeno pristajanje u Tajvanu, Guamu, na Filipinima i u Japanu.

Kapetan broda Vincent Smit kazao je da će se brod usidriti izvan Sihanoukvillea kako bi se mogle provesti zdravstvene provjere na brodu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Kambodžanski parlament odobrio sina dugogodišnjeg vođe za premijera

Premijera Kambodže će nakon 38 godina na vlasti naslijediti njegov sin

Istaknuti kambodžanski opozicionar Kem Sokha osuđen na 27 godina kućnog pritvora

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom