Ekonomija     | 13.02.2020. 13:38 |

Privrednicima Brčkog i Bijeljine predstavljene mogućnosti SBF-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. februara (FENA) - Predstojeća investicijska konferencija "Sarajevo Business Forum 2020" predstavljena je danas privrednicima regija Brčko i Bijeljina.

Prezentaciju SBF-a, koji će u svoje 11. izdanje od 20. do 22. aprila staviti u fokus investicione prilike bh. dijaspore, organizirala je BBI banka u saradnji sa partnerima, privatnim poduzetnicima, institucionalnim predstavnicima ovih regija te rukovodećim ljudima privrednih komora.     

Obraćajući se privrednicima, direktorica Sektora za poslovanje sa pravnim licima BBI banke Edina Hasečić istakla je doprinos BBI banke unapređenju konkurentnosti bh. privrede.

Dodala je da BBI putem Sarajevo Business Foruma otvara nove mogućnosti za pronalazak investitora i novih tržišta.

Analizu poslovnog ambijenta 2019. i procjenu za 2020. dao je predsjednik Udruženja poslodavaca Brčko distrikta Ševal Suljkanović koji je naveo da je Sarajevo Business Forum odlična prilika za predstavljanje potencijala domaćih kompanija. 

- Učestvovao sam na svim forumima i namjeravam uzeti učešće i na 11. SBF-u. Bimal je zahvaljući kontaktima koje je ostvario putem SBF-a otvorio inostrana tržišta - kazao je Suljkanović.

Privrednicima je o potencijalima i mogućnostima povećanja konkurentnosti kao i razvojnim strategijama govorila Amra Abadžić iz Odsjeka za privredu u Vladi Brčko distrikta koja je istakla da postoje programi podrške za privrednike i startup kompanije.

Uime Privredne komore Brčkog obratio se Velibor Jakić, dok je o potencijalima Grada Bijeljine u poljoprivrednoj i hemijskoj industriji govorila direktorica Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Bijeljine Tatjana Blagojević.

Poslovna konferencija jedan je u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, čiji cilj je jačanje cjelokupne bosanskohercegovačke privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima, saopćeno je iz BBI banke.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!