Regija     | 14.02.2020. 18:21 |

Dačić: Državljani Srbije vraćaju se iz francuske karantene

FENA Agencije

 

BEOGRAD, 14. veljače (FENA) - Četvorica državljana Srbije, koji se od 2. veljače nalaze u dvotjednoj karanteni u Francuskoj nakon povratka iz kineskog grada Wuhana, vratit će se u nedjelju u Srbiju, priopćio je u petak srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić.

On je potvrdio da je Ministarstvo vanjskih poslova, u suradnji s francuskim vlastima, organiziralo njihov povratak u Beograd nakon isteka karantene poslije povratka iz Kine.

Dačić je u petak potvrdio i da je četvero od 14 državljana Srbije, koji su na brodu-karanteni "Diamond Princess", "u preventivnoj izolaciji", ali da "nitko od njih nema temperaturu i da se dobro osjećaju", prenosi Hina.

Japanski kruzer usidren je u luci Yokohama od 5. veljače, kad je proglašena dvotjedna karantena za ukupno 3.711 putnika i članova posade, a od tada je u bolnice premješteno 265 osoba.

"Veleposlanstvo RS u Tokiju je u redovitom kontaktu s našim državljanima na brodu. Prema današnjim informacijama, od ukupno 218 osoba s pozitivnim testom na virus, čak 110 je Japanaca, a preostali su iz 18 različitih zemalja. Od ovog broja osam pacijenata je teže bolesno", naveo je je Dačić.

U međuvremenu, u Beogradu je službeno potvrđeno da nitko od sedmero pacijenata, za koje je postojala sumnja na koronavirus, nije zaražen.

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije zbrinuto je sedam pacijenata kod kojih je postojala sumnja da su zaraženi, ali su laboratorijske pretrage pokazale da su svi negativni.

Riječ je o građanima Srbije te o kineskim državljanima koji su boravili u Kini i imali su simptome respiratorne infekcije.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Francuska se zalaže za veće ograničavanje uvoza prehrambenih proizvoda iz Ukrajine

Francuski javni deficit porastao na 5,5 posto BDP-a

Kineski čelnik Xi Jinping u maju u posjeti Francuskoj, trgovina će dominirati razgovorima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo