Sport     | 17.02.2020. 13:00 |

Općina Centar Sarajevo - U martu besplatna škola atletike

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - Jedan od prioriteta Općine Centar Sarajevo jeste ulaganje u sport. Mnogobrojni realizirani projekti u proteklom periodu su pokazali da središnja sarajevska općina želi pomoći razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz te općine. 

U ovoj godini Općina Centar, u saradnji sa JU "Centar za sport i rekreaciju" čiji je osnivač, započinje s realizacijom besplatne škole atletike za učenike osnovnih škola s njenog područja.

Naime, atletika uz gimnastiku i plivanje predstavlja bazičnu sportsku aktivnost, a s ovim projektom se nastoji popularizirati atletika među osnovcima sa područja ove lokalne zajednice.

Planirano je da realizacija projekta počne u martu 2020. godine. Projektom će biti obuhvaćena djeca od prvog do devetog razreda osnovnih škola. Prema predviđenom programu i dinamici rada frekvencija vježbanja će biti četiri puta sedmično (dva termina prijepodne i dva termina poslijepodne) po 60 minuta.  

Cilj škole atletike je da omogući obuku za oko 50 mališana iz osnovnih škola, te da se među osnovcima populariziraju atletske dicipline a naročito trčanje i skokovi u dalj. Djeca će kroz period od osam mjeseci usvojiti osnovne elemente atletike, ali i poboljšati bazičnu motoričku strukturu pokreta kao osnovu za nadogradnju elementarnih struktura kretanja što će im omogućiti postizanje boljih rezultata u sportu, navodi se u saopćenju iz Općine Centar.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta