Bosna i Hercegovina     | 18.02.2020. 08:37 |

CRP - Otvoren poziv za učešće u izboru 'Šampiona zaštite prirode' u BiH

FENA Kanita Aliagić

TUZLA, 18. februara (FENA) - Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP), organizuje kampanju za izbor i dodjelu nagrade “Šampioni zaštite prirode, BiH Green Awards“ 2020.

Cilj kampanje je, kako je Feni kazao koordinator za komunikacije u CRP-u Amir Zahirović, promoviranje korisnih, inovativnih i kreativnih pristupa očuvanju prirode i životne sredine u BiH.

- Svake godine želimo pronaći preduzeća, gradove, općine, NVO-e, fondacije, škole, obdaništa, pojedince, grupe građana i neformalne građanske inicijative, koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i koji kao takvi motivišu i druge - naglasio je on.

U kampanji mogu učestovati gradovi i općine, poslovni subjekti, javna i privatna preduzeća, organizacije, nevladina udruženja, škole, vrtići, građani, pojedinci,  koji doprinose promociji zaštite okoliša, životne sredine i okoliša u svojoj lokalnoj zajednici.

Nakon prikupljenih nominacija, Zahirović je najavio da će komisija iz svake od kategorija predložiti ograničeni broj kandidata koji ispunjavaju navedene kriterije, nakon čega će biti otvoreno javno glasanje, a pobjednici u istoj kategoriji mogu biti izabrani najviše dvije godine zaredom.

Podsjeća da su 2017.godine kampanju realizovali u saradnji sa Ambasadom SAD u BiH, a 2018. godine je to bila Ambasada Republike Češke uz podršku UNDP-a, GIZ-a, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, te entitetskih fondova za zaštitu okoliša.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U TK uspješno okončana Kampanja 'Stop nasilju-škola je žrtva nasilja', najavljena nova kampanja

U BiH lani identificirano oko 37 potencijalnih žrtava trgovinom ljudima

'Suživot u prometu' zajednička kampanja MUP-a ŽP-a i Moto kluba 'Posavac'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'