Kultura     | 18.02.2020. 17:22 |

Knjiga.ba za februar pripremila još zanimljivih naslova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. februara (FENA) - Osim što je "mjesec ljubavi", februar bi mogao da bude i mjesec knjige, pogotovo ako ljubitelji pisane riječi posjete najveću online knjižaru Knjiga.ba.

U ponudi je knjiga Adema Balića "Kako sam postao Ironman". Ispirativni roman koji će vjerujemo promijeniti i vaš način razmišljanja i "natjerati" možda i vas da jednog dana se priključite dr. Baliću.

- Kad sam prvi put čuo za pojam "Ironman", a to je bilo prije dvije godine, nisam mogao vjerovati da je moguće da jedan prosječan rekreativac može, u vremenskom roku od 8 sati, isplivati 1.900 metara na otvorenoj vodi, pa da se nakon toga biciklom preveze 90 kilometara, a da na kraju svega toga, istrči jedan polumaraton…

U to vrijeme i pet krugova na atletskoj stazi za mene je bila značajna dužina, a da ne govorim o dvadeset i jednom kilometru... - istaknuo je autor knjige.

Prof. dr. sci. Adem Balić (58) je specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalista Fetalne medicine i opstetricije i redovni profesor ginekologije i akušerstva. Načelnik Zavoda za humanu reprodukciju "Dr Balić" u Tuzli i Ironman.

Tu je i knjiga Eme Mos "Male vlogerke, Trka za zlato". Džesi ima toliko toga da uradi…
Pored toga što je morala da ustupi svoju sobu nekom drugom i što je zauzeta snimanjem veoma popularnih šaljivih videa za Jutjub kanal Male vlogerke, čeka je i vrlo važno gimnastičko takmičenje za koje mora da se pripremi, a veliki jutjuberski skup Ljetnji tjub samo što nije počeo. Ali djevojkama je preko glave Džesinog konstantnog kašnjenja. Kada izbije velika svađa, ona će se suočiti sa nemogućim izborima…

Tui T. Saderland donosi djelo "Na krilima vatre 3 - Skriveno kraljevstvo".

Kad najsvjetlije noći kucne čas,
pet nada se rađa - od rata spas.
Mrak će se dići u zoru za nas.
I zmajčad će doći…

Nakon što zmajčići potraže sklonište u kišnim šumama, Glorija shvata da su krošnje pune kišokrilih koji nijednom zmaju nikad ne bi naškodili – po cio dan samo ljenškare, a problemi Pirije nimalo ih ne dotiču. Najgore od svega jeste to što niko od njih ne shvata da u skrivenom kraljevstvu nestaju članovi njihovog plemena! Obećana zmajčad riješena su da tome stanu na kraj – po cijenu da kišokrile uvuku u rat, saopćeno je iz knjižare Knjiga.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Knjiga.ba predstavlja nove zanimljive naslove iz ponude

Knjiga.ba: Roman Vesne Dedić 'Ne dam te' najtraženiji naslovu u junu

Knjiga.ba - Novi naslovi u junu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana