Svijet     | 19.02.2020. 13:08 |

Kina neće poslati svoje zvaničnike na G20 zbog epidemije virusa

FENA Internet

PEKING, 19. februara (FENA) - Kineska centralna banka i ministarstvo finansija neće poslati svoje zvaničnike na sastanak ministara finansija i guvernera centralne banke G20 u Rijadu zbog epidemije korona virusa, saopćili su zvaničnici.

Međutim, kineski predstavnici Svjetske banke prisustvovat će sastanku koji će biti održan  22. i 23. februara, saopćio je zvaničnik ministarstva finansija, javio je Reuters.

Sastank G20 je planiran da bude održan 21. i 22. novembra ove godine, a njime će predsjedati saudijski kralj Salman bin Abdulaziz. 

Kraljevina Saudijska Arabija preuzela je predsjedavanje G20 u decembru 2019. Kraljevina će voditi rad G20 u okviru teme "Ostvarivanje mogućnosti u 21. stoljeću za sve".

Fokus sastanka će biti na tri cilja. Prvi je osnaživanje ljudi i stvaranje uslova u kojima svi ljudi, posebno žene i mladi, mogu živjeti, raditi i napredovati.

Drugi je čuvanje planete poticanjem kolektivnih napora da se zaštiti globalna zajednica i treći je oblikovanje novih granica usvajanjem dugoročnih i odvažnih strategija za dijeljenje benefita od inovacija i tehnološkog napretka.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Xi Jinping se sastao s predstavnicima američkih poslovnih subjekata

Sunak: Britanija će učiniti sve što je potrebno da se zaštiti od kibernetskog napada

Kineski posrednik: Rusija i Ukrajina vjeruju da će se rat završiti pregovorima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom