Stranačke aktivnosti     | 21.02.2020. 15:25 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Partija demokratskog progresa pokrenula je potpisivanje peticije protiv najavljenih novih nameta građanima i najava o povećanju stope PDV-a, na bazi Deklaracije o ključnim pravcima fiskalne politike koju će PDP uputiti u proceduru u NSRS.

Cilj deklaracije i peticije je donošenje nove strategije privrednog razvoja Republike Srpske koja treba da bude zasnovana na najnižim porezima, doprinosima, taksama i drugim nametima u regionu.

PDP smatra da visoki nameti i komplikovane procedure kakve imamo trenutno samo odmažu privrednicima da zarađuju, privređuju i na taj način se usporava cjelokupna privredna aktivnost. Smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta je jedini način da se otvori novi prostor za investicije, privredna ulaganja, razvoj i nova radna mjesta.

Deklaracijom koju će PDP uputiti u NSRS parlament Srpske bi obavezao sve predstavnike Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH da svim političkim sredstvima, u skladu sa ustavom i zakonima, spriječe povećanje stope poreza na dodatnu vrijednost, kao i akciza na gorivo i naftne prerađevine.

Peticija se može potpisati narodnih sedam dana na Trgu Krajine u Banjaluci od 10 do 13 časova i od 15 do 18 časova, a sutra će je potpisati rukovodstvo Partije demokratskog progresa.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo