Stranačke aktivnosti     | 22.02.2020. 09:39 |

Saopćenje za javnost stranke Narod i pravda

FENA Saopćenje

Tribina Naroda i Pravde u Janji: Čast nam je što nas prepoznaju i u povratničkim mjestima

U petak navečer je u povratničkom mjestu, u Janji predstavljeno Povjereništvo Naroda i Pravde za Bijeljinu. Prisutnima se, pored domaćina, obratio i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

Politički subjekat Narod i Pravda nastavlja intenzivni rad na širenju u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, a u petak navečer 21. 2. 2020. u Janji u Bijeljini je formirano prvo povjereništvo stranke u bosanskohercegovačkom entitetu RS.

Tribina i promocija Naroda i Pravde održana je u Domu kulture u Janji, a prisutnima se na početku skupa obratio Sead Trnovac, u ulozi domaćina, koji je i član Povjereništva Naroda i Pravde za Bijeljinu.

„Zašto baš Narod i Pravda? Svako ko prati politiku u BiH na jedan dublji i promišljeniji način mogao je spoznati zašto. Od prestanka agresije na BiH niko nikad nije ukazao na konkretne slučajeve, koji nedvosmisleno pokazuju o kakvom kriminalu se radi, kako se jedan limeni kiosk naplaćuje 250.000 KM, da pomenem samo jedan slikovit primjer. Narod i Pravda je ustao protiv toga“, kazao je Trnovac koji je podsjetio da je Vlada Kantona Sarajevo, čiji su dio bili i kadrovi Naroda i Pravde, posjetili Janju i da su već realizirani neki od, tad najavljenih, projekata.

Trnovac je predstavio i ostale članove Povjereništva Naroda i Pravde za Bijeljinu. Među članovima povjereništva su povratnici i povratnice, inžinjeri, ekonomisti, pedagozi, studenti... Članovi Povjereništva su: Sadija Trnovac, Selma Mujkanović, Azra Adanalić, Muamer Jusić, Jasmin Korajčić, Malik Hadžić i Sead Trnovac.

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković kazao je u Janji da mu je drago da priča i pokret Naroda i Pravde stiže u sve dijelove naše domovine Bosne i Hercegovine i da se u bh. entitetu RS kreće iz Janje.

„U Federaciji BiH imamo više od 30 povjereništava, ali vam obećavamo da neće ostati niti jedan dio naše domovine gdje nećemo doći i drago nam je da nas prepoznaju ovakvi ljudi, u ovakvim mjestima, Janja je jedna herojska priča. Kažu da na dolazimo i razjedinjujemo Bošnjake. Naprotiv, mi želimo da razdrmamo uspavane bošnjačke lidere koji su sebi napravili stranke i vode isključivo računa o sebi i najbližima dok je zapostavljena cijela jedna populacija“, kazao je Konaković.

Konaković je podsjetio i da je vidljivo da Bošnjaci u RS-u danas imaju manje prava nego što im ustav garantuje, da su bošnjački predstavnici Dodiku isporučili sve ustupke, a da zauzvrat nisu dobili ništa za povratnike.

„Jasno se vidi da niko tako intenzivno ne napada jedan kriminalni sistem koji uništava našu domovinu i naše ljude. Mi smo pokazali, u jednom kratkom periodu, niz antikoruptivnih mjera i zakona, pokazali smo da ima neko ko hoće i može drugačije, i jasno je da su se oni, u čije smo interese dirnuli prepali, ali mi nećemo odustati“, kazao je Konaković.

Konaković je rekao i kako postoje pozivi i iz drugih povratničkih mjesta, a sve sa ciljem da se ponudi jedna nova politika čije će odrednice biti poštenje, stavljanje interesa naroda ispred ličnih interesa, odgovornost i predan rad.

„U svom političkom djelovanju, shodno poziciji, nastojao sam da mijenjamo odnos prema povratnicima. Naša namjera nije da narušavamo jedinstvo na bilo kojem nivou, ali jasno kažemo da ne želimo šutiti na korupciju, kriminal, nepotizam, preferiranje podobnih, a ne sposobnih. Bio sam u delegaciji koja je posjetila Janju i Bijeljinu, to je bio jedan simboličan čin kako bi se pokazalo da se može drugačije. Janja je primjer jednog organizovanog i masovnijeg povratka i jedne jake zajednice. Nažalost, mnogo je malih povratničkih mjesta koja nisu tako organizovana, ti ljudi su prepušteni sami sebi, jasno je da ih se zastrašuje, a naši lideri rade malo ili ništa da ih se zaštiti“, kazao je Konaković podsjetivši kako je Vlada KS i na primjeru BPK Goražde pokazala odgovornost spram viših interesa, opremivši MUP BPG Goražde.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Omer Hujdur: Najviše energije ka evropskom putu uložio je vrh Naroda i Pravde

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom