Bosna i Hercegovina     | 24.02.2020. 13:35 |

Podžić-Ebibi:Uspješna saradnja u oblasti odbrane BiH i R Sjeverne Makedonije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. februara (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je primio u posjetu ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekrema Ebibija, s kojim je razgovarao o nastavku uspješne bilateralne odbrambene saradnje dviju zemalja, s naglaskom potrebe jačanja regionalne saradnje, kao i o iskustvima na putu ka euroatlantskim integracijama.

Podžić je izrazio riječi dobrodošlice i zahvalnosti ambasadoru Ebibiju na prijateljskim odnosima dviju zemalja. Izrazio je zadovoljstvo dobrom bilateralnom odbrambenom saradnjom dviju zemalja koja traje od 2006. godine. Ta saradnja se unapređuje iz godine u godinu kroz razne vidove saradnje kao što su: saradnja u okviru Regionalnog Centra za odnose s javnošću u Skoplju i Centra za obuku za operacije podrške miru u Butmiru – Sarajevo, učešćem na zajedničkim vježbama, regionalnim inicijativama, kroz razmjenu iskustava i drugo.

Podžić se zahvalio što je MO R Sjeverne Makedonije prihvatilo na školovanje pilote i kadete Oružanih snaga BiH na svojim vojnim akademijama, te za podršku predstavniku OSBiH u Balkanskim medicinskim snagama (Balkan Medical Task Force – BMTF).

Ebibi je istakao da su bilateralni odnosi dviju država u oblasti odbrane na visokom nivou, te izrazio uvjerenje da će saradnja i dalje jačati. Naglasio je da dvije države dijele zajedničke strateške ciljeve po pitanju članstva u EU, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo