Bosna i Hercegovina     | 25.02.2020. 09:05 |

Udruga Libertas i dogradonačelnik Sarajeva Milan Trivić gosti 'Šokačkog sijela'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. veljače (FENA) - Predstavnici udruge "Libertas" iz Sarajeva i sarajevski dogradonačelnik Milan Trivić sudjelovali su na manifestaciji "Šokačko sijelo 2020" održanoj u Županji u Republici Hrvatskoj pod sloganom "Odavno smo graničari stari".

Svečanost otvorenja "Šokačkog sijela" održana je 21. veljače, a u sklopu manifestacije na priređen je "X. sajam zlatne niti" kojega je organizirala Turistička zajednica Grada Županje s ciljem atraktivne i učinkovite promocije tradicijskih zanata, ruralnog turizma, ekološke proizvodnje i afirmiranja kulturne baštine, priopćila je udruge Libertas iz Sarajeva.

Večer folklora ove manifestacije održana je u dvorani "Mladost", a nastupili su KUD "Antas Mucić" Ljubuški, KUD "Tkanica" Linz, KUD "Sveti Juraj" Duga Resa, Zespol Regionalny Piesni i Tanca "Tradycja" - Stara Wies - Gmina Wilamowice i "Karpoš" Kriva Palanka.

Dogradonačelnik Grada Sarajeva Milan Trivić u znak zahvalnosti za dugogodišnju suradnju između Sarajeva i Županje u okviru Festivala božićnih pjesama, narodnih igara i običaja "Kao nekad pred Božić" u Sarajevu, te manifestacija "Šokačko sijelo" i "Žetva i vršidba u prošlosti" u Županji, uručio je gradonačelniku Županje Davoru Miličeviću i direktoru Turističke zajednice tog grada Mirku Bačiću priznanje Medaljon Grada Sarajeva.

"Suradnja između Županje i Sarajeva, koju su inicirale udruga 'Libertas' iz Sarajeva i Turistička zajednica Grada Županje, traje od 2008. godine do danas. Festival 'Kao nekad pred Božić' postao je sarajevski brend, a značajan doprinos tome dali su i turistički i kulturni djelatnici iz Županje, koji već dvanaest godina sudjeluju na toj centralnoj predbožićnoj manifestaciji u BiH", kazao je Trivić.

Gradonačelnik Županje Davor Miličević prigodne poklone uručio je dogradonačelniku Triviću i autoru festivala "Kao nekad pred Božić" Mariju Pejiću, a dopredsjednica udruge "Libertas" Ivana Krstanović uručila je zahvalnice festivala "Kao nekad pred Božić" gradonačelniku Miličeviću i direktoru Bačiću, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Udruga Libertas upriličila izložbu pisanica na Facebooku

Virtualni program 'Uskrsna online izložba pisanica'

Bogat program ovogodišnjeg 'Lino-Festa' u Domu mladih

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo