Bosna i Hercegovina     | 25.02.2020. 15:53 |

'Svatovi' i 'Taksi' najbolje maske na tomislavgradskoj Maškaradi 2020

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 25. veljače (FENA) - Kulturno-informativni centar Tomislavgrad (KIC) i tamošnja Osnovna škola „Ivan Mažuranić“ su na Trgu gange i hajdučke družine u Tomislavgradu u utorak organizirali "Maškaradu 2020”"

I ove godine organizator je pripremio kulturno zabavnu manifestaciju za izbor najbolje pojedinačne i grupne maske u kojem su sudjelovali natjecatelji iz više plesnih, likovnih i dramskih skupina, uglavnom iz tamošnjih osnovnih škola i dječijeg vrtića.

Odlukom stručnog žirija, kojeg su činili akademski slikar Ante Braovac,  akademska kiparica Božena Radoš, te studentice na akademiji Gabrijela Vučemil i Marija Magdalena Vukadin, u izboru najbolje grupne maske prvo mjesto su osvojili "Svatovi", drugo  "Aktivisti" iz Njemačke, a treće "Životinjsko carstvo".

U pojedinačnim maskama žiri je proglasio pobjednikom masku "Taksi", druga je "Kinder jaje" a treće mjesto zauzela je maska "Djevojka u haljini s cvijećem".

Pobjednici u obje kategorije nagrađeni su prigodnim nagradama, a maškarada je završena plesom i igrom razdraganih mališana pod maskama.

Pokrovitelj ove manifestacije su općina Tomislavgrad, Ministarstvo financija te Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana