Bosna i Hercegovina     | 25.02.2020. 16:16 |

Grad Livno dodjeljuje osamdeset studentskih stipendija

FENA Saopćenje

LIVNO, 25. veljače (FENA) - Za ovu akademsku godinu 2019./2020. Grad Livno će stipendirati ukupno osamdeset redovitih studenata s prebivalištem na području toga grada, što je u odnosu na ranije godine veći broj za dvanaest stipendista, objavljeno je na službenim stranicama Grada Livna.  

Od spomenutog broja uspješnim i darovitim studentima bit će dodijeljeno dvadeset i pet stipendija i to, sedam studentima prve godine, a osamnaest stipendija studentima druge i viših godina studija.

Studentima obitelji slabijeg imovnog stanja bit će dodijeljeno četrdeset pet stipendija, od čega deset studentima prve godine i trideset pet stipendija druge i viših godina studija.

Također će biti stipendirana djeca branitelja s ukupno deset stipendija. Mjesečni iznos stipendije je stotinu konvertibilnih maraka za ukupno deset mjeseci akademske godine što u konačnici iznosi tisuću konvertibilnih maraka za svakog stipendiranog studenta.

Dodjela stipendija vršit će se sukladno Pravilniku o načinu i uvjetima stipendiranja uspješnih i darovitih studenata, studenata iz obitelji slabijeg imovnog stanja i studenata-djece branitelja.

Natječaj, koje je raspisalo Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Livna, ostaje otvoren do 6. ožujka 2020. godine.

Svi potrebni uvjeti navedeni su u natječaju objavljenom na službenim stranicama Grada Livna, na oglasnoj ploči u zgradi Gradske uprave te na lokalnim radio postajama i internet portalima.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Općina Centar u 2024. stipendira 1239 učenika i studenata

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Modna revija osoba s invaliditetom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana