Stranačke aktivnosti     | 26.02.2020. 08:49 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Radojičić da razotkrije sve aktere „STRANE ZAVJERE“ u korist Autoprevoza

 

Pozivamo gradonačelnika Igora Radojičića da iznese sve detalje o stranoj zavjeri, koja je, kako tvrdi, skovana kako bi Autoprevoz i banjalučko preduzeće, koje ima naziv na stranom jeziku „Bewo Real Estate“, od Grada oteli najatraktivnije zemljište u strogom centru i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci, poručili su iz Gradskog odbora SDS Banjaluka.

Nakon što je gradonačelnik plasirao tezu da u ovom slučaju nije riječ o otimačini imovine svih građana u korist pojedinaca bliskih vlasti, nego o zavjeri stranaca, među kojima su i ambasadori uticajnih zemlja, smatramo da bi bilo korektno da Radojičić dovrši priču kojom je zagolicao domaću javnost.

Da li ćemo od Radojičića čuti koji ambasadori su odgovorni za misteriozni nestanak ugovora koji potvrđuje vlasništvo Grada nad sad već izgubljenom imovinom. Hoćemo li čuti imena stranih diplomata odgovornih što ugovor, koji potvrđuje vlasništvo Grada, nikada nije zaveden u zemljišno-knjižnu evidenciji Osnovnog suda u Banjaluci.

Pošteno bi bilo da gradonačelnik, razotkrije i diplomatski kor koji je u proteklih 16 godina, koliko traje sudski proces, svojim nereagovanjem potpomagao vinovnike ove „strane zavjere“, zbog koje će Banjaluka pretrpjeti štetu veću od 100 miliona KM.

Bilo bi korektno da Radojičić objasni kako se u njegovu priču o stranoj zavjeri uklapa podatak da u odluci Ustavnog suda BiH, nakon koje je Grad definitivno ostao bez ove imovine, nisu ni učestvovale stane sudije, nego su je jednoglasno donijeli domaći suci, među kojima su i oni iz reda srpskog naroda, a koji su na tu poziciju dospjeli zahvaljujući njegovoj stranci.

Kako ne bi ostao nedorečen gradonačelnik bi trebao saopštiti i iz koje zemlje dolaze njegove stranačke kolege, konzuli, koji su nakon odluke Ustavnog suda BiH uspjeli provesti ovu otimačinu zemljišta i Muzeja, i pored toga dobiti i odštetu od 40 miliona KM, koju će morati platiti građani Banjaluke.


S poštovanjem.

GRADSKI ODBOR SDS BANJALUKA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo