Bosna i Hercegovina     | 26.02.2020. 13:51 |

'Mi volimo isto, svi hoćemo čisto' poruka kampanje Eko Neretve Jablanica

FENA Saopćenje

JABLANICA, 26. februara (FENA) - Ekološko društvo "Eko Neretva" Jablanica od 1. marta provodit će kampanju "Gdje je tvoj prag ekološke odgovornosti", kojom će nastojati povećati znanje građana Jablanice o okolišu i potrebi njegove veće zaštite.

"Znamo da odnos građana Jablanice prema otpadu, ukupnom stanju okoliša i komunalnim uslugama nije dobar. Potreba za odgovornijim odnosom prema ukupnom okolišu prepoznata je kroz zvanične izvještaje i mišljenja ekološki svjesnih građana, a provođenjem ovog projekta nastojimo pomoći rješavanju tog problema", kazao je koordinator projekta Idriz Čilić.

Cilj kampanje je podizanje javne svijesti o pravilnom odlaganju otpada i promociji savremenih životnih stilova građana Jablanice, a njena poruka je "Mi volimo isto, svi hoćemo čisto".

Planirane su tri teme kampanje, i to: "Razvrstavanje otpada prema vrsti – pitanje  kulture i ekološke odgovornosti",  "Pojedinac i ekologija – stvaranje svijesti o individualnoj odgovornosti" i  "Odnos prema komunalnom preduzeću – uvažavanje komunalnih usluga", a ona će trajati tri mjeseca.

"Na svaku od ovih tema snimit ćemo kratki edukativni video i audio džingl, poster i poruke na displeju. Video i audio džinglovi će biti emitirani u programu Radio-televizije Jablanica i  programu njenih poslovnih partnera", kazao je Čilić.

Projekt se provodi u saradnji s Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopćili su su organizatori.

  

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U BiH lani identificirano oko 37 potencijalnih žrtava trgovinom ljudima

'Suživot u prometu' zajednička kampanja MUP-a ŽP-a i Moto kluba 'Posavac'

U BPK kampanja promocije hraniteljstva - Ne možemo biti njihovi roditelji, ali možemo porodica

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo