Bosna i Hercegovina     | 26.02.2020. 10:37 |

Nastavljena redovna sjednica Narodne skupštine RS-a

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 26. februara (FENA) - Raspravom o Nacrtu zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku danas je u Banjoj Luci nastavljena 9. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Poslanici će danas na redovom zasjedanju raditi do 14 sati, a tri sata nakon toga trebalo bi da počne posebna sjednica na zahtjev člana Predsjedništva BiH iz RS Milorada Dodika u vezi s dvije odluke usvojene u Predsjedništvu BiH bez konsenzusa.

Dodik traži da se entitetski parlamentarci izjasne da li je najavljenim dolaskom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u BiH, te raspoređivanjem Frontexa na bh. granici ugrožen vitalni interes RS.

Na dnevnom redu redovnog zasjedanja je i Nacrt zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti, koji je novina u pravnom sistemu tog bh. entiteta i kojim se po prvi put uređuju uslovi za obavljanje posredovanja, prava i obaveze posrednika i nalogodavaca u prometu nepokretnosti.

Osnovni razlog za donošenje ovog zakona je obezbjeđenje pravne sigurnosti za građane i pravna lica u korištenju usluga posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti.

Na dnevnom redu redovne sjednice su dva prijedloga zakona poslanika Milana Petkovića, čijim usvajanjem bi trebalo da se ukine "bijeli hljeb" za funkcionere u RS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'