Bosna i Hercegovina     | 26.02.2020. 11:05 |

Gradonačelnik Brčkog: Ukrašavanje dijela grada izvršeno neovlašteno

FENA Saopćenje

BRČKO, 26. februara (FENA) - Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić izjavio je u srijedu kako je ukrašavanje dijela grada izvršeno neovlašteno, mimo zakona, te da je redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH odložena zbog, kako je istakao, nepostojanja uslova za nastavak rada.

"Nažalost, mi smo danas odložili redovnu sjednicu Vlade jer nisu postojali uslovi da se redovan rad nastavi iz razloga što smo tražili informacije u vezi s kršenjem Zakona o komunalnim djelatnostima i Zakona o praznicima Brčko distrikta BiH, budući da je neovlašteno izvršeno ukrašavanje dijela grada mimo spomenutih zakona", rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

U vezi s ukrašavanjem gradskog trga, kazao je kako smatra da tu ima i elemenata krivične odgovornosti, budući da zakon jasno propisuje u kojim situacijama i na koji period se vrši ukrašavanje grada, saopćeno je iz Vlade Distrikta.

"Za ove aktivnosti angažovana su materijalna sredstva i ljudski resursi i neko mora snositi odgovornost za taj čin. Mi smo u takvim okolnostima tražili i od Inspektorata da izvrši svoj dio posla, a o svemu je informisan i predstavnik Policije Brčko distrikta BiH. Postoji i potreba za utvrđivanjem disciplinske odgovornosti onih koji su prekršili zakon", dodao je gradonačelnik Milić.

On je naveo da ukoliko se ne bude poštovao zakon u ovom slučaju, sutra niko ne može postaviti pitanje zašto će na istom mjestu osvanuti neke druge zastave.

"Mi moramo štititi i Zakon o komunalnim djelatnostima i Zakon o praznicima Brčko distrikta BiH", poručio je Milić, navodi se u saopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'