Bosna i Hercegovina     | 26.02.2020. 12:24 |

Ministrica Turković zahvalila Sinanoglu za angažman tokom mandata u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković primila je u oproštajni posjet rezidentnu koordinatoricu UN-a u BiH Sezin Sinanoglu i zahvalila za osobni angažman i zalaganje za unaprjeđenje suradnje BiH i UN-a, tokom četiri i pol godine mandata.

Istakla je i da su, koordinatorica Sinanoglu i osoblje UN-a, doprinijeli realizaciji značajnog broja programa i projekata koje ta organizacija uspješno provodi u BiH.

Koordinatorica Sinanoglu iskazala je spremnost UN-a da nastavi pružati potporu BiH, prvenstveno u blagovremenim provedbama planova i strategija na razini BiH.

Ministrica Turković naglasila je da će se i osobno založiti za jaču ulogu Ministarstva vanjskih poslova BiH, kao predstavnika državnih institucija, u suradnji s UN-om.

Sugovornice su ocijenile da postoji dobra suradnja državnih institucija Bosne i Hercegovine i misije UN-a u našoj državi te da je treba još kvalitetnije poticati.

- Razgovarano je i o najavljenom dolasku generalnog tajnika Ujedinjenih naroda Antonia Guterresa na centralnu komemoraciju obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, te mogućnostima da se generalni tajnik tokom boravka u BiH susretne sa zvaničnicima naše države.

Ministrica Turković poželjela je rezidentnoj koordinatorici Sinanoglu puno uspjeha, na osobnom planu i u nastavku diplomatske karijere - saopćio je Ured za odnose s javnošću MVP BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Konaković primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo