Bosna i Hercegovina     | 26.02.2020. 13:15 |

Dnevni red nije usvojen, opozicija prijeti napuštanjem sjednice Skupštine ZDK-a

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 26. februara (FENA) – Dio zastupnika opozicionih stranaka u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona održao je u pauzi današnje sjednice pres-konferenciju na kojoj su izrazili negodovalje zbog, kako su naveli, kršenja Poslovnika o radu.

Parlamentarnu većinu u tom kantonu čine SDA, A-SDA, HDZ i Stranka za BiH, a Kaser je kazao da su "već sat vremena na pauzi, koja je trebala trajati 25 minuta“. 

-To što neko ima privatnih obaveza, to treba neko drugi da rješava, a ne da budemo taoci, zajedno sa građanima ovog kantona. Mi smo ovdje postali taoci jedne nefunkcionalne većine. Taoci jednog čovjeka i ne možemo normalno funkcionisati u ovoj skupštini. Ovi zastupnici, iza mene, dijele moje mišljenje i smatramo da je ovo nedopustivo - naveo je Kaser.

Dodao je da će svaki idući put kada se bude kršio Poslovnik na ovaj način, napustiti sjednicu i neće učestvovati u radu.

On nije mogao u ovom trenutku odgovoriti na novinarsko pitanje da li će u Skupštini ZDK-a uskoro biti uspostavljena nova parlamentarna većina.

-Nažalost, mi koji ovdje stojimo nemamo dovoljan kapacitet da preuzmemo većinu u ovoj skupštini, ali je očigledno da ova većina ne funkcioniše - kazao je Kaser, iza kojeg su stajali zastupnici SDP-a, DF-a, dijela Kluba zastupnika SBB-a i Nezavisnog bloka, kao i nekih samostalnih zastupnika.

Dnevni red današnje sjednice, koja je počela u 10 sati još nije ni usvojen, a predsjedavajući Ćazim Huskić dao je novu, ovog puta desetominutnu pauzu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Tihanouskaja: Smrt Navaljnog je 'zeleno svijetlo' za režimska ubistva političkih zatvorenika

Počela redovna sjednica Skupštine ZDK, na dnevnom redu devet tačaka

Vučić: Nikada se nije dogodilo da opozicija traži sankcije protiv predsjednika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo