Sport     | 26.02.2020. 15:43 |

Nogomet - Kadetkinje BiH remizirale sa Srbijom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Ženska nogometna kadetska (U-17) reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas s vršnjakinjama iz Srbije - 2:2 u prijeteljskom susretu odigranom u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.
 
Iako je u sastavu Srbije nastupalo i nekoliko starijih igračica koje su se ove sezone plasirale u elitni kvalifikacioni krug, izabranice Ilije Lucića su im uspješno parirale, te su ostvarile neriješen rezultat.

Bh. kadetkinje do prednosti dolaze u 17. minuti. Marija Ana Milinković šutira iskosa s lijeve strane protivničkog kaznenog prostora i pogađa suprotni ugao za 1:0.

Gošće su izjednačile u 25. minuti kad je Mina Čavić lob udarcem sa petnaestak metara poslala loptu iza leđa Anamarije Prljević.

Ista igračica donosi preokret Srbiji golom iz jedanaesterca u 29. minuti.

U nastavku obje ekipe su stvorile nekoliko prilika, a najbolju nije iskoristila Milinković u 62. minuti.  Bh. napadačica je istrčala kontra napad i izašla sama pred golmanicu Srbije iskosa sa desne strane, a njen pokušaj Katarina Anestić skreće u korner.

Selekcija Bosne i Hercegovine je svoj drugi gol također postigla iz penala, a precizna je bila Maja Jelčić u 68. minuti.

Jelčić u 71. minuti snažno šutira sa oko 17 metara, ali pogađa prečku.

Po završetku susreta selektor Ilija Lucić je izjavio da igrom bh. tima nije u potpunosti zadovoljan, ali da čestita igračicama na zalaganju.

- Bile su borbene. Čestitam i ekipi Srbije na dobroj igri. Njihova selekcija je nešto starija, imaju devet igračica 2003. godište i nadam se da će napraviti dobar rezultat u elitnom krugu kvalifikacija. Mi spremamo ekipu za naredne kvalifikacije i ove provjere su nam veoma korisne - kazao je Lucić.

Drugi meč ove selekcije će u zeničkom Trening kampu odigrati 28. februara u 11.00 sati.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom