Bosna i Hercegovina     | 28.02.2020. 12:39 |

Mostarski učenici obilježili Dan neovisnosti BiH (VIDEO)

FENA Denis Leko

MOSTAR, 28. veljače (FENA) - Zajednička manifestacija osnovnih i srednjih škola Mostara pod nazivom "Volim BiH" održana je u petak u Mostaru u povodi 1. ožujka - Dana neovisnosti BiH.

Učenici mostarskih osnovnih i srednjih škola okupili su se na Starom mostu odakle su se u povorci uputili ka Španjolskom trgu gdje je održana centralna svečanost.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović tom je prigodom građanima BiH čestitao Dan neovisnosti.

- Prvi ožujka 1992. godine bio je prekretnica u povijesti naše domovine Bosne i Hercegovine i kroz povijest i vannastavne aktivnosti našu djecu pokušavamo naučiti tko je ovoj državi dao neovisnost i što se dogodilo tog dana. Naša djeca trebaju svake godine s radošću u duši obilježavati ovaj dan - poručio je Hadžović.

Zastupnik u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije Amir Šelo istaknuo je kako je na mladima njegovati tradiciju obilježavanja nacionalnog praznika države BiH.

- Drago mi je da se okupio velik broj djece jer veoma je bitno raditi s mladima, oni moraju znati što se dogodilo. Važno je da se i mi ostali prisjetimo koliki je značaj toga što Bosna i Hercegovina ima državni kontinuitet i međunarodno priznanje. Ovu tradiciju obilježavanja svakako treba nastaviti - kazao je Šelo.

Učenica Srednje elektrotehničke škole Lamija Behram kazala je kako obilježavanje Dana neovisnosti BiH za nju ima velik značaj.

- Svi znamo kako obilježavanje ovog dana ne predstavlja nešto važno za neke ljude, ali kad se ovako okupimo, tek tada vidimo koliko smo jaki i sposobni uraditi nešto. Drago mi je što smo i u povijesti uspjeli zadržati neovisnost i vjerujem kako za mlade ljude ima budućnosti u Bosni i Hercegovini - istaknula je Behram.

Program obilježavanja svečanosti realiziran je uz podršku Grada Mostara, Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a i drugih institucija.

U subotu, 29. veljače, učenici i nastavno osoblje osnovnih i srednjih mostarskih škola posjetit će i Stari grad u Blagaju gdje će biti održana svečanost povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4073

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1NaC5mwLO2BxLA-zm8hcDuEtb3aHyeRSP?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo