Bosna i Hercegovina     | 01.03.2020. 11:25 |

'Preporod' u Livnu svečanom akademijom obilježio Dan nezavisnosti BiH

FENA Mario Loncar

LIVNO, 1. ožujka (FENA) - U povodu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" Livno, u subotu večer je u dvorani ove kulturne zajednice održana svečana akademija.

Svečana akademija okupila je uzvanike iz političkog, kulturnog i vjerskog života Livna, Hercegbosanske županije (HBŽ) i BiH.

-Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je značajan po tome sto je označio kraj jedne i otvorio vrata druge epohe. Nažalost, nemili događaji nakon proglašenja su rezultat sumanutih ideja u pojedincima koji su to željeli prenijeti na kolektive. Danas smo svjedoci da ova država i dalje postoji, što je znak da u tome nisu uspjeli - podsjetio je ovom prigodom predsjednik Gradskog vijeća Livno Sead Hadžijahić, čestitajući svim građankama i građanima u BiH Dan nezavisnosti.

U prigodi svečanog obilježavanja Dana nezavisnosti priređen je glazbeno scenski program u kojem su nastupili sekcija livanjskog Preporoda, zbor polaznika mektebske nastave Medžlisa IZ Livno i harmonikaši Hrvatskog kulturno umjetničkog društva "Dinara".

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!