Bosna i Hercegovina     | 01.03.2020. 13:33 |

Sindikat BiH obilježio Dan nezavisnosti BiH u Potočarima i Bratuncu

FENA Saopćenje

POTOČARI, BRATUNAC, 1. marta (FENA) - Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) obilježio je i ovaj Dan nezavisnosti BiH posjetom Memorijalnom centru u Potočarima i odavanjem počasti žrtvama genocida u Srebrenici. Ove godine su predstavnici tog sindikata posjetili i Bratunac gdje su učestvovali u odavanju počasti žrtvama na Šehidskom mezarju Veljaci.

Nastavljena je tradicija da se dva najznačajnija državna praznika, Dan nezavisnosti i Dan državnosti Bosne i Hercegovine, obilježavaju u Potočarima i Srebrenici, saopćio je taj sindikat.

Upravni odbor Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine je u Potočarima održao danas šestu redovnu sjednicu na kojoj su usvojeni izvještaji o radu predsjednika Selvedina Šatorovića, Predsjedništva UO SSSBiH, Upravnog odbora SSSBiH, kao i izvještaj o finansijskom poslovanju SSSBiH za 2019. godinu.

Na sjednici je također razgovarano o svim trenutnim aktivnostima organizacije, posebno o dosadašnjim efektima kampanje “10 za 1000 KM” i rastućoj podršci odgovornih poslodavaca i javnosti zahtjevu SSSBiH da najniža plata u Federaciji BiH bude hitno definisana u iznosu od 1.000 KM.

Usvojena je i Odluka o obilježavanju 1. maja, Međunarodnog praznika rada 2020. godine. Centralni skup Saveza samostalnih sindikata BiH bit će organiziran u Gradačcu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije