Ekonomija     | 04.03.2020. 08:02 |

Mitrović na radionici UNDP-a i UNECE-a o ciljevima održivog razvoja i sigurnosti prometa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović učestvovat će danas u Sarajevu na radionici pod nazivom „Ciljevi održivog razvoja koji se odnose na promet i sistem sigurnosti cestovnog prometa“.

Radionica, koju zajednički organiziraju Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH i Ekonomska komisija Ujedinjenih naroda za Evropu (UNECE), predstavlja aktivnost u okviru provođenja Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva komunikacija i prometa BiH i UNDP-a, kao i uvod u početak aktivnosti Ministarstva na izradi Okvirne strategije sigurnosti prometa na cestama u BiH i Akcionog plana za period 2021.-2025. godine, u skladu s Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda.

Uvodna izlaganja na radionici, osim ministra Mitrovića, imat će i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera, pomoćnik direktora Direkcije za ekonomsko planiranje BiH Zdenko Milinović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Novica Krunić i regionalni savjetnik UNECE-a Nenad Nikolić, saopćeno je iz  Ministarstva komunikacija i prometa BiH. 

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Modernizovana Gradska tržnica u Gračanici uz podršku Evropske unije

Izvještaj UNDP-a o ljudskom razvoju - BiH u kategoriji zemalja sa visokim razvojem

U Varešu otvoren Kreativni centar za mlade i nevladine organizacije

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'