Bosna i Hercegovina     | 04.03.2020. 15:01 |

Grupa migranata pokušala nasilno ući u privremeni Prihvatni kamp 'Bira'

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 4. marta (FENA) - Grupa od oko 200 migranata sinoć je pokušala nasilno ući u Privremeni prihvatni kamp "Bira", što su brzom intervencijom spriječili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK).

 - Ova prilično brojna grupa je pokušala nasilno ući u migracioni centar, iako za to nisu imali adekvatne isprave, odnosno nisu korisnici usluga Privremenog prihvatnog kampa "Bira". Tom prilikom je zbog narušavanja javnog reda i mira, te nepostupanja po zakonitom naređenju policijskih službenika -  slobode lišeno šest državljana Pakistana, starosti od 19 do 22 godine -  kazao je glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Šest osoba koje su lišene slobode, predane su Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, a Uprava policije USK je zatražila njihovo izmještanje s područja ovog kantona.

Potvrđene su i informacije kako na teritoriju Unsko-sanskog kantona svakodnevno dolazi oko 100 ilegalnih migranata, te da su odavno nadmašeni kapaciteti svih postojećih prihvatnih centara.

Prema policijskim podacima, u ovom dijelu države trenutno boravi više od 5. 000 migranata, od kojih je oko 3. 500 smješteno u privremenim kampovima u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom