Bosna i Hercegovina     | 04.03.2020. 15:53 |

U Banjoj Luci regionalni skup o migracijama

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 4. marta (FENA) – Na regionalnom skupu o temi "Migracije: Globalne i regionalne perspektive", koji je organizovan u Banjoj Luci, učestvuje oko 60 predstavnika iz institucija i međunarodnih organizacija iz oblasti bezbjednosti, akademske zajednice i nevladinog sektora.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) su saopćili da su pružili podršku Evropskom centru za bezbjednosne studije "George C. Marshall" iz Savezne Republike Njemačke u organizaciji tog događaja.

Cilj skupa je razmjena iskustava i perspektiva o migracijama kao jednom od najvećih bezbjednosnih izazova u regionu i svijetu, a također i predstavljanje aktivnosti "George C. Marshall Centra" i unapređenje saradnje sa lokalnim ekspertima iz različitih oblasti.

Među učesnicima su predstavnici MUP-a RS, MUP-a FBiH, MUP-a Kantona Sarajevo, Policije Brčko Distrikta BiH, Agencije za istrage i zaštitu BiH, Granične policije BiH, Službe za poslove sa strancima BiH, Parlamentarne skupštine BiH, Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva odbrane BiH, Oružanih snaga BiH, Poreske uprave, Ambasade SAD-a u BiH, Misije OSCE-a u BiH, EUFOR-a, Univeziteta u Zagrebu i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, Fondacije Udružene žene Banja Luka i drugih organizacija.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

EU najavila podršku za projekat vrijedan 6,4 miliona eura, za jačanje upravljanja granicama

Ylva Johansson: Zakonite migracije u EU moraju se povećavati kako radna snaga stari

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'